• ΤΗΛΕΦΩΝA ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
  210 42.500.72-3-4

  Δαλματικές Ακτές 8 ημέρες αεροπορικώς

  *Καλοκαιρινές αναχωρήσεις 2015*

  Ντουμπρόβνικ, Νησί Κόρτσουλα, Μόσταρ, Σπλίτ, Μπούτβα, Κότορ

   

  Αναχωρήσεις: 04, 11, 18, 25/07 & 01, 15,  22, 29/08/2015


  Κωδ.11ADUB6

   

  1η ημέρα:  ΑΘΗΝΑ, ΣΠΛΙΤ, ΝΕΟΥΜ   

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το αεροδρόμιο του Σπλίτ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για  το ξενοδοχείο μας  στο  Νέουμ. Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα: ΝΕΟΥΜ

  Πρωινό . Ημέρα ελεύθερη  στη διάθεσή σας  να χαρείτε  τη πολυτέλεια και τις  ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο & διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα: ΝΕΟΥΜ, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη  ξενάγηση στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης–, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   

  4η μέρα: ΝΕΟΥΜ, (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ   ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ)

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε εκδρομή στις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Πρώτος σταθμός, η παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, το αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   

   

   

  5η μέρα:  ΝΕΟΥΜ 

  Πρωινό . Ημέρα ελεύθερη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

   

  6η μέρα: ΝΕΟΥΜ  ( ΜΟΣΤΑΡ)

  Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε  εκδρομή στο Μόσταρ, την πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Παλαιά Γέφυρα), που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε στον πόλεμο της Βοσνίας από τους Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   

   

   

  7η ημέρα:  ΝΕΟΥΜ  (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ)

  Πρωινό και  προαιρετικά  θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, που θεωρείται η γενέτειρα του Μάρκο Πόλο και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Οι κάτοικοί του νησιού, ήταν διάσημοι λιθοπελεκητές, θαλασσοπόροι και ναυπηγοί που άφησαν τα σημάδια τους σε όλο τον κόσμο. Θα δούμε, στην κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο Ζαχράν. Απολαύστε ένα περίπατο στους πλατύς λιθόστρωτους δρόμους. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

   

   

  8η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΣΠΛΙΤ, ΑΘΗΝΑ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεγαλύτερο λιμάνι της Κροατίας και πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο: το Σπλιτ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα γνωρίσουμε την πόλη, την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός, για να χτίσει το ανάκτορό του (293-305). Η πόλη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής αποικίας Ασπάλαθος. Το ανάκτορο του Διοκλητιανού, στο οποίο το 693 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα γειτονικά Σάλωνα, για να γλιτώσουν από τις επιδρομές των Αβάρων, αποτελεί σήμερα τον ενδότερο πυρήνα της πόλης και μέσα σε αυτό βρίσκονται πλήθος καταστημάτων, τραπεζών και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δόμνου (πρώην μαυσωλείο του Διοκλητιανού). Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σπλιτ  και πτήση επιστροφής .

  Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

   

   

   

  Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή Ημέρες Διατροφή Ξενοδοχεία 2κλινο 1κλινο Παιδί Φόροι
  04, 11, 18, 25/07/2015 8 Ημιδιατροφή Grand hotel Neum 4* LUX 395 € 545 € 295 € 145 €
  01, 15,  22, 29/08/2015 425 € 575 € 325 €

   

   

   

  Περιλαμβάνονται:

   

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  με την Air Croatia  Αθήνα –  Σπλιτ  – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή  στο   ξενοδοχεία  Grand hotel Neum 4* LUX.
  • Πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο   καθημερινά σε μπουφέ (ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

   

  Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (5 €)
  • Δημοτικός  φόρος  ξενοδοχείου  10€  συνολικά .
  • Προαιρετική εκδρομή στο Κότορ –Μπούτβα   40 € το άτομο.
  • Προαιρετική εκδρομή  στο νησί Κόρτσουλα  20 € το άτομο.

  Print Friendly
   
 • © 2012 Nikaia Travel All Rights Reserved
  We Love What We Do | Powered & Designed by VELA digital